Előadók

« Előadók A-K Előadók M-Z

Mihálovits András
Műsorvezető, Milliók reggelire, RádióCafé 98.6
1994-ben szerzett diplomát a Pannon Agrártudományi Egyetemen, de még abban az évben pályát változtatott és újságíróként kezdett dolgozni egy agrárgazdasági hetilapnál. Azóta is gazdasági újságíróként tevékenykedik. 1998-tól 2001-ig a Népszava, majd 2001-től 2006-ig a Népszabadság gazdaságpolitikai rovatának munkatársa. Először az agrárgazdaság és az élelmiszeripar, később a kereskedelem és a pénzvilág témakörében publikál. Megfordul az elektronikus médiában is. Az MTV1-nél riporterként, az RTL Klubnál pedig az Ecopoly című business reality című műsorának szakértőjeként tevékenykedik. 2002 augusztusától előbb a Forintos Percek, majd a Milliók Reggelire című pénzügyi tudakozó műsorvezetője a RádióCafé 98.6-on. Jelenleg a Gazdasági Versenyhivatal szóvivője, de emellett szabadúszó újságíróként publikál gazdasági témák.
Mónus Ádám
ügyvezető igazgató, Abaqoos
Egyetemi tanulmányai alatt töltött több hónapot a kaliforniai Cupertinoban, a Szilícium-völgy szívében. Ott vállalt először szerepet egy, az Apple Inc által indított elektronikus fizetési projekt előkészítésében. A projekt célja az akkor induló iTunes zeneáruházban alkalmazandó lehetséges fizetési megoldások elemzése és értékelése volt. Ennek a projektnek a lezárását követően, itthon indította el egy hasonló, de a kelet-közép európai viszonyokra testreszabott elektronikus fizetési projektet. Ezek a fejlesztések mára az Abaqoos szolgáltatásban öltöttek testet és az OTP Bank Nyrt. ügyfelei már használni is tudják.
Dr. Petrányi Dóra
Partner, CMS Cameron McKenna, Budapest
Dóra a CMS Cameron McKenna nemzetközi ügyvédi iroda partnere és a kereskedelmi jogi csoport egyik vezetője. Több mint 16 éves jogi gyakorlattal rendelkezik és több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik a telekommunikációs szektorban. Dóra szakterülete a technológia, média, és telekommunikáció, versenyjog, szellemi tulajdonjog, kereskedelmi szerződések valamint társasági összeolvadások és felvásárlások. Kiemelkedő tapasztalattal rendelkezik különböző szolgáltatások bevezetéséhez, beleértve IPTV, ADSL, adat-park, rendszer integráció stb. kapcsolódó jogi kérdéseket. Rendszeresen ad elő a legnagyobb, szektort érintő konferenciákon. Dóra pályafutásának kiemelkedőbb állomásai közt szerepel a Magyar Telekom, ahol az Infokommunikációs Jogi Osztály vezetőjeként, valamint a T-Online vezető jogtanácsosaként tevékenykedett. A CMS Cameron McKenná-hoz való csatlakozása előtt az Erős Ügyvédi Iroda, Squire, Sanders & Dempsey európai partnere volt.
Pukler Gábor
igazgató, innovációs és üzletfejlesztési igazgatóság, Magyar Telekom NyRt
Egyetemi tanulmányai befejezése után projekt menedzserként kezdte pályafutását a VIS International Kft-nél, melynek később kereskedelmi igazgatója lett. 1997 novemberétől az Alba Internet Kft ügyvezetője és résztulajdonosa. 2004 januárjától az Axelero Internet Szolgáltató Rt. direkt értékesítési igazgatóhelyetteseként dolgozik, majd 2005 májusától a T-Online Magyarország ZRt. értékesítési vezérigazgató-helyettesi posztját tölti be. 2006 májusától az Albacomp ZRt. vezérigazgatója. Szaktudását és tapasztalatait 2008 áprilisa óta a Magyar Telekom NyRt. innovációs és üzletfejlesztési igazgatóságának vezetőjeként kamatoztatja. Munkaköréhez kapcsolódik a MobilVásárlás, MobilFizetés és Távszámla szolgáltatások fejlesztése, valamint üzletfejlesztési lehetőségek felkutatása a Magyar Telekom számára.
Székely Levente
Excenter Kutatási Központ
Szociológus és statisztikus, tanulmányait az ELTE Társadalomtudományi és Bölcsészettudományi Karán végezte, jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem doktori programjának végzős hallgatója. Korábban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen működő Információs Társadalom és Trendkutató Központban (ITTK) dolgozott kutatóként, megfordult neves piackutató intézetnél, jelenleg az Excenter Kutatóközpont kutatási igazgatója. Miután 2005-ben megnyerte az Új Ifjúsági Szemle publikációs pályázatát folyamatosan jelennek meg írásai, 2007-től felkérik az „Ifjúság és társadalom” rovat vezetésére, 2009-től a lap társfőszerkesztője. Civil delegáltként szerepet vállal a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram Tanácsában (GyIA), tagja az Ifjúsági Szakértők Társaságának (ISZT). Korábbi szerkesztője az Információs Társadalom folyóirat konferenciarovatának, az Infinit portál és hírlevél több rovatának. Közel 40 tudományos publikáció (folyóiratcikkek, könyvfejezetek, jelentések) és több mint 30, főként online cikk önálló, vagy társszerzője. Kutatási területei: kultúrafogyasztás, médiafogyasztás, új média, ifjúságügy, oktatásügy, információs társadalom.
Turny Ákos
Elektronikus Csatornák Üzletág vezető, Budapest Bank
Turny Ákos az Oxford Brookes Universityn szerzett közgazdasági és MBA diplomát. 1994 óta dolgozik banki területen, a Kereskedelmi és Hitelbankban, az Európai Kereskedelmi Bankban, majd a CITIBANKban kockázatkezeléssel és ügyfélminősítéssel foglalkozott. 1999-ben kezdett a Budapest Bankban dolgozni, ahol elsőként a vállalati kockázatkezelés, majd a vállalati marketing területén tevékenykedett. 2003-ban a bank vezetése megbízta őt a Lakossági Fizetési és Számlavezetési Szolgáltatások irányításával. Turny Ákos csapata a többi között a lakossági folyószámla csomagok és betéti kártyák, folyószámlahitelek fejlesztésével, népszerűsítésével foglalkozott, de ők végezték a Budapest Internetbank és a Budapest MobilBank üzemeltetési és fejlesztési feladatait is. Turny Ákos 2007 tavasza óta a Budapest Bank immár önálló Elektronikus Csatornák Üzletágát vezeti. Az általa irányított szervezet feladatai közé tartozik a Bank e-stratégiájának kialakítása és megvalósítása, a Business Terminal, a Budapest Internetbank, a Budapest MobilBank üzemeltetése és fejlesztése, valamint a bankcsoport teljes internetes megjelenésének kialakítása és felügyelete. Turny Ákos megbízott alelnöke a Magyar Fizetési Rendszer Fórum Mobilfizetésekkel foglalkozó munkacsoportjának.
Veress Sándor
senior üzletfejlesztési menedzser, T-Systems
Távközlési tanulmányait már a középiskolában, vezetékes távközlési technikumban kezdte Debrecenben, majd 1993-ban villamosmérnökként szerzett diplomát a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskolán. Első munkahelye a Magyar Telekom (akkori Matáv), ahol a távközlési hálózatok fejlesztésével, csoportvezetőként dolgozott. 2000-től a Termékmenedzsment Igazgatóságon a Telekom intelligens hálózati platformján működő szolgáltatásait menedzselte. 2003-tól a Magyar Telekom vezeték nélküli, szélessávú internetes szolgáltatásának felelős termékmenedzsereként, nevéhez fűződik a HotSpot szolgáltatás kereskedelmi bevezetése, és országos kiterjesztése, piacvezető pozíció elérése. 2008 évtől a Távszámla, mint a Magyar Telekom elektronikus számlaprezentációs megoldásának senior üzletfejlesztési menedzsereként tevékenykedik.

« Előadók A-K Előadók M-Z