Előadók

Előadók A-K Előadók M-Z »

Ács Gábor
újságíró, Figyelő, műsorvezető, Milliók reggelire, Rádió Cáfé 98.6
1995-ben szerezte angol nyelvtanári diplomáját a Veszprémi Egyetemen, de már 17 éves kora óta végez újságírói tevékenységet. A gazdasági sajtóban 1997 óta jelennek meg cikkei. Három év szabadúszás után 1999-től 2003-ig a Világgazdaság tőzsderovatának szerkesztője, majd egy éven át a NAPI Gazdaság munkatársa. 2004-től a Figyelő munkatársa, 2006 óta a Pénz+Befektetés rovat szerkesztője, illetve vezetője. 2001 óta az Esmt FM, majd Radiocafé 98.6 Forintos percek, illetve Milliók Reggelire című műsorának szerkesztő-műsorvezetője. 2006-ban az Echo TV Magyar Tőkepiac című műsorának, 2007-ben pedig a Milliók Reggelire, illetve a Milliók Uzsonnára című műsor vezetője. A pénz és tőkepiacok mellett a légiközlekedés jelenti másik szakterületét, 2007 decemberében jelent meg a légiipar eddigi legnagyobb átalakulását bemutató Fapados forradalom című könyve.
Bartha Lajos
igazgató, Pénzforgalom - és értékpapír elszámolás, Magyar Nemzeti Bank
1992-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát. Rövid könyvvizsgálói tapasztalatszerzés után az Állami Vagyonkezelő Rt-nél portfolió menedzserként, illetve később a bankprivatizációs terület helyettes vezetőjeként dolgozott. 1996-tól a Pénzintézeti Központ devizaforgalmi részlegét irányítja, melyet 1998-ban a Magyar Nemzeti Bank pénzforgalmi területének osztályvezetői pozíciója követ. 2005 elejétől Frankfurtban az Európai Központ Bank Fizetési rendszerekkel foglalkozó részlegén dolgozik vezető fizetési rendszer szakértőként és főként az euró-övezetben működő fizetési és értékpapír-elszámolási rendszerek értékelésével, valamint Szlovénia, Ciprus és Málta csatlakozási folyamatának pénzforgalmi kérdéseivel foglalkozik. 2007 novemberétől az MNB Pénzforgalmi és értékpapír-elszámolási területének vezetője.
Bányai Tamás
üzletfejlesztési igazgató, Vodafone Magyarország
1997-ben szerzett bölcsész diplomát a Kossuth Lajos Tudományegyetemen. Ezt követően a Budapest Bank fiókhálózatában, majd 1999-től a Vodafone magyarországi induló értékesítési csapatában dolgozott. 2000-ben marketing szolgáltatás-fejlesztés területre váltott, ahol előbb a feltöltőkártyás ügyfelek számára történő fejlesztéseket irányította, később pedig a teljes hang alapú szolgáltatási területért felelős csapatot vezette. Közben MBA végzettséget szerzett, 2004-ben pedig a cég mobil számhordozás bevezetésére irányuló projektjét vezette. Ennek lezárása óta ismét marketing területen, szolgáltatás-fejlesztési vezetőként dolgozik.
Bauer János
értékesítési iroda vezetője, VOLÁNBUSZ Zrt.
Közgazdasági Egyetem befejezését követően a BKV-nál helyezkedett el. 2003-tól dolgozik a VOLÁNBUSZ Zrt.-nél, a Stratégiai iroda főmunkatársaként, 2007. decembere óta az Értékesítési iroda vezetőjeként, így közreműködött a pénztárban nyomtatott, immár a viszonylatokat is tartalmazó bérlet megvalósításában, ami nagyrészt leváltotta a nyomdai úton előre gyártott bérletszelvényeket.
Berkes Tibor
osztályvezető, Pannon GSM Távközlési Zrt.
2001-ben a Nemzetközi Üzleti Főiskolán közgazdasági, majd ösztöndíjasként az Oxford Brookes Univerity-n MBA diplomát szerzett. Pályáját a NetLock minősített hitelesítés- és időbélyegzés-szolgáltatónál kezdte, ahol az elektronikus tanúsítványok, az elektronikus aláírás és titkosítás témakörével foglalkozott. Oxfordi tanulmányai befejezésével az Oxford Brookes University előadója, majd 2004-től a Pannon Termék- és Tartalom fejlesztési osztályának tagja. 2005-től a Pannon mobilkereskedelmi szolgáltatások osztályának vezető termékmenedzsere, ahol elsődleges feladata a mobilkereskedelmi rendszerek fejlesztésének, valamint partnerek rendszerhez történő csatlakozásának üzleti koordinációja és támogatása. 2007 második felétől a Pannon mobilkereskedelmi csoportjának vezetője, 2008 októberétől osztályvezetője.
Dr. Drozdy Győző
vezérigazgató-helyettes, Pannon GSM Távközlési Zrt.
1A Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán, Híradástechnika szakon 1978-ban végzett. Summa cum laude doktorált 1981-ben. Az MTA Központi Fizikai Kutatóintézetében, először tudományos segédmunkatárs, aztán tudományos munkatárs (1978-1987). A Helsinki Műszaki Egyetemen és a Finn Műszaki Kutatóközpont (VTT) Félvezető Laboratóriumában tudományos munkatársként dolgozott (1987-1989). Egy GSM rendszer-szimulátor kifejlesztésén dolgozott a Telecom Finland (ma Sonera) számára (1989-1993). 1993. szeptemberétől a Pannon GSM Távközlési Rt. alkalmazásában áll, mint annak első alkalmazottja. Műszaki igazgatóhelyettesként részt vett a vállalat valamint a Műszaki Osztály felépítésében. A cég Külkapcsolatok és Stratégia igazgatója volt 1995 januárjától 1999 december 1-ig. 1999 december 1-től a Pannon GSM Távközlési Zrt. vezérigazgató-helyettese. Felelős a társszolgáltatókkal és a hírközlési hatóságokkal való kapcsolattartásért, irányítja a távközlésszabályozási területet, és az Európai Unióra vonatkozó témákat is felügyeli, valamint a jogi, a biztonsági és az adatvédelmi területeket. irányítja. 1998-ban Aschner Lipót díjat, 1999-ben Gábor Dénes díjat kapott.
Foltányi Tamás
vezérigazgató-helyettes, FHB Csoport
Az informatikai szakember 1959-ben született, iskolai tanulmányainak első 12 évét a „Fazekasban” töltötte, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett villamosmérnöki diplomát. 1984 és 1989 között az OHVI számítógépes rendszerének (donor és vérkészítmény nyilvántartás) zöld mezős kiépítésén dolgozott. 1989-től három évig SAP tanácsadóként tevékenykedett Európa több országában, két évig Svédországban, Stockholmban vett részt rendszerek bevezetési és fejlesztési projektjein. Hazajövetele után a bankszektorban helyezkedett el, kis megszakítással, 8 évig az Inter-Európa Bank alkalmazottja volt. Itt tanulta meg a bankszakmát, s szerzett bankszakmai diplomát a Bankárképzőben. Az IEB-ben eltöltött idő alatt számos innovációban vett részt, s nevéhez kötődik a Bank internettel kapcsolatos igen aktív, bankszektorban piacvezető szerepének kialakítása. 1999 és 2002 között a PricewaterhouseCoopers partnereként a tanácsadás üzletágon belül a pénzügyi szektor számára nyújtott szolgáltatásokért felelt. Irányítása alatt a terület 4-5 fős kis tanácsadói csapatból a cég legerősebb, az árbevétel jelentős részét produkáló területévé nőtte ki magát. A 2002-ben lezajlott IBM akvizíció után az IBM Global Services üzletágát irányította három esztendőn keresztül, amely munkája során feladata volt többek között az outsource üzletág irányítása. 2005 óta dolgozik jelenlegi munkahelyén, az FHB Jelzálogbankban. Részt vett a Bank Igazgatósága által 2005-ben elfogadott stratégiai program kidolgozásában, majd végrehajtásában, amelynek eredményeként létrejött az FHB Bankcsoport. Jelenleg az anyabank, az FHB Jelzálogbank Nyrt. vezérigazgató-helyettese, valamint az FHB Szolgáltató Zrt. – a bankcsoporti szolgáltató cég – vezérigazgatója. Fő feladata a tagvállalat irányítása, amely a Bankcsoport összes tagjának ügyviteli, informatikai, háttérműveleti, irat- és dokumentumkezelési, beruházás- és ellátási, szolgáltatásokat nyújt. Nős, három fiúgyermek boldog édesapja, aktívan sportol, de a hosszabb kerékpártúrák során már csak fiai távolodó hátát szemléli.
Forrai Péter
Elektronikus Banki Igazgató, OTP Bank nyrt.
Az egyetemi tanulmányai befejezése után 1991-ben az Európa GAN Biztosítónál marketing területen kezdett el dolgozni. Majd 1994-ben a pénzintézeti szektoron belül maradva a bankszférában helyezkedett el. Az OTP bankban kezdetben a lakossági devizaszámlákkal foglalkozott, majd tevékenységi köre fokozatosan kibővült a lakossági betétekkel, folyószámlával. Ezzel párhuzamosan részt vett az OTP elektronikus bankolásának megteremtésében is 2000. év óta az Elektronikus Banki Igazgatóság munkáját irányítja. Ez a terület látja el az OTP Bank telefonos, internetes és Mobil telefonos szolgáltatásait. Ezeken túl jelenleg az OTP ukrán bankjának a Felügyelő Bizottságában, valamint a OTP Faktoring Követelékezelő Zrt Igazgatóságában tevékenykedik.
Fürst György
Igazgatósági elnök, Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt.
Első diplomáját 1997-ben szerezte a Janus Pannonius Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Személyügyi Szervező szakán. Ezt követően 2001-ben a Budapesti Közgazdaság-tudományi és Államigazgatási Egyetem Gazdálkodástudományi Karán végzett. 1994-től 2006-ig dolgozott a Budapest Főváros Terézváros Önkormányzatánál, 2002-től mint alpolgármester. 2002-2006 között a Fővárosi Önkormányzatok Parkolási Társulásának elnöki posztját töltötte be. 2006-tól a Centrum Parkoló Kft. vezérigazgatója. Mobilfizetési területen 2006 óta dolgozik az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt. igazgatóságának elnökeként .
Harmati László
vezérigazgató, FHB Kereskedelmi Bank Zrt. vezérigazgató-helyettes, FHB Jelzálogbank Nyrt.
1995-ben végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakirányán. Tanulmányokat folytatott Belgiumban (Leuven Catholic University) és ösztöndíjat nyert az Egyesült Államokban (Graman Marshall Fund). Pályafutását a Nemzetközi Bankárképző Központban kezdte témavezetőként. 1998-tól egy éven át a Pénzügyminisztérium vállalkozási és szabályozási főosztályának vezetője. Ezt követően a Magyar Nemzeti Bank szabályozási főosztályának vezetőjeként tevékenykedett 2002-ig. 2003-ban lépett az FHB Jelzálogbank kötelékébe, mint vezérigazgató-helyettes valamint az Igazgatóság tagja. 2005 decemberében az induló FHB Kereskedelmi Bank vezérigazgatója lett. Rendszeresen jelennek meg publikációi, szakfordításai, tanulmányai neves gazdasági lapokban.
Kóczán Gergely
pénzforgalmi tanácsadó, Magyar Nemzeti Bank
2001-től dolgozik az MNB-ben, 2001 és 2004 között pénzpiaci elemzési területen, majd a monetáris politikai eszköztárral kapcsolatos döntéselőkészítésben. 2006-ban rövid időre az Európai Központi Bankban a monetáris politikai eszköztárral kapcsolatos elemzéseket végez. 2008 januárja óta az MNB Pénzforgalom és értékpapír-elszámolás szervezeti egységén pénzforgalmi tanácsadó, a szabályozási és fejlesztési ügyek csapatának vezetője.
Dr. Kormányos László
termék és üzletfejlesztési vezető, MÁV-START Zrt.
2002-ben közlekedésmérnöki diplomát szerzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, majd ugyanott 2009-ben közlekedéstudományok doktora (PhD) fokozatot szerezte meg. 2002 óta a vasúti személyszállítási szolgáltatások fejlesztésével foglalkozik, korábban a MÁV Zrt. Személyszállítási Üzletágánál, majd a MÁV-START Zrt. Üzleti Szervezetében. Szolgáltatásfejlesztési szakelőadó, majd szolgáltatásfejlesztői szakértőként komplex szolgáltatásfejlesztési projekteket vezetett (pl. integrált ütemes menetrend bevezetése). 2007-től termék és üzletfejlesztési vezetőként az Üzleti Szervezet fejlesztési feladatait látja el, ezek között kiemelten az értékesítési csatornák fejlesztése, az elektronikus fizetési megoldások bevezetése. 2008-ban projektvezetőként részt vett a vasúti menetjegyek internetes jegyértékesítésének fejlesztésében és bevezetésében, majd az ahhoz kapcsolódó további fejlesztések előkészítésében (nemzetközi menetjegyek internetes értékesítése, mobiltelefonos jegyértékesítés, virtuális menetjegy).
Kovács Zoltán
vezérigazgató, Díjbeszedő Holding Zrt.
A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát, vezetés- szervezés és vállalatértékelés szakokon. 1996-tól a Concorde Értékpapír Zrt.-nél vállalati pénzügyi tanácsadóként dolgozott, majd 2002-től a CA IB Tőkepiaci Tanácsadó Zrt. és a HVB Bank Hungary Zrt. vállalati pénzügyi tanácsadó részlegének igazgatója. 2006 szeptembere óta a Díjbeszedő Holding Zrt. vezérigazgatója és 2007 májusától a Társaság Igazgatóságának tagja. Kiemelt feladata a Díjbeszedő Csoport számlázási, nyomtatási, díjbeszedési és követeléskezelési tevékenységeinek irányítása, valamint a Társaság és leányvállalatai stratégiájának kidolgozása.
Lónyai László Tamás
Igazgatósági tag, Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt.
Felsőfokú tanulmányait a Connecticut Állami Egyetem management és kriminológia szakán kezdte és diplomát szerzett 2002-ben. Ezt követően a Nemzetközi Üzleti Főiskolán, nagyvállalati management szakon végzett 2005-ben. 2002-től a Centrum Parkoló Kft-nél dolgozik, 2007-től mint a cég stratégiai és üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettese. 2006-tól az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt. igazgatósági tagjaként dolgozik különböző mobilfizetési megoldások kifejlesztésén.

Előadók A-K Előadók M-Z »